Matematik

Lineære differentialligninger

29. marts kl. 19:40 af cecilie1606 - Niveau: A-niveau

Hej

Nogle der kan hjælpe mig med opgave 2 og evt. også 3 i denne her opgave.

Se vedhæftet fil

På forhånd tak for hjælpen

Vedhæftet fil: Opgave 10.png

Svar #1
29. marts kl. 19:41 af cecilie1606

Her er opgave 1 som jeg har lavet.

Vedhæftet fil:Opgave 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts kl. 19:48 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts kl. 19:55 af peter lind

2) Brug C = 53,25 +c*e-0,045*t


Svar #4
29. marts kl. 20:22 af cecilie1606

#3

2) Brug C = 53,25 +c*e-0,045*t

Beklager, men jeg er ikke helt med.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts kl. 22:10 af peter lind

Det er den generelle løsning til differentialligningen


Svar #6
30. marts kl. 13:25 af cecilie1606

#5

Det er den generelle løsning til differentialligningen

Vil det sige sådan her, og så tager det 22,1 minutter?

Vedhæftet fil:Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts kl. 16:53 af peter lind

Undskyld. Jeg har lavet en fejl. Den generelle løsning er

C = 53,5/0,045 + c*e-,045*t

Er i din løsning C(0) = 350 ?


Svar #8
30. marts kl. 17:09 af cecilie1606

#7

Undskyld. Jeg har lavet en fejl. Den generelle løsning er

C = 53,5/0,045 + c*e-,045*t

Er i din løsning C(0) = 350 ?

Har lige prøvet at rette det til. Jeg er lidt i tvivl om det er regnet korrekt ud, og om svaret er en af de to "løsninger" jeg er kommet frem til. Men hvad mener du med at løsningen skal være c(0)=350?

Jeg er taget de 350 ind som "lille c" i formlen, men er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts kl. 17:56 af peter lind

c'et er en arbitrær konstant. Dens værdi finder i et specifikt tilfælde at sætte et kendt  løsning ind. Her ved du at til tiden t=0 er C = 350


Svar #10
30. marts kl. 18:39 af cecilie1606

Så det her er forkert, eller hvordan?

Beklager, men jeg er stadig usikker på opgaven.

Vedhæftet fil:Opgave .png

Skriv et svar til: Lineære differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.