Matematik

matematik b

29. marts kl. 23:18 af sose3214 - Niveau: B-niveau

En sodavand tages ud af køleskabet sodavandens temperatur f(x), målt i c er givet ved 
f(x) = 20 - 15*e^(-0.12*x);

når der er gået x minutter efter at sodavanden blev taget ud af køleskabet. 
a) bestem sodavandens temperatur efter 5 minutter.

b. bestem den hatighed som sodavandes temperaturvokser med efter 5 minutter 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts kl. 23:46 af Christianfslag

Temperaturen gives ved funktionsværdien. Argumentværdien er antallet af minutter. Udregn da følgende

f(5)=20-15e^{-0.12\cdot 5}

Hastigheden af temperaturtilvæksten efter fem minutter kan findes ved at differentiere funktionen, og herefter udregne følgende

f(5)'=(20-15e^{-0.12\cdot 5})'


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts kl. 13:02 af AMelev

Væksthastigheden til tidspunktet x er f '(x)
Du skal altså bestemme f '(x) og derefter f '(5)
Du kan ikke gøre som i #1, da det, der står i parentesen er et tal, så det giver 0, når det differentieres.


Skriv et svar til: matematik b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.