Matematik

ligevægt lod

04. april kl. 14:17 af shain - Niveau: 9. klasse
Spørgsmål lyder hvordan jeg får skabt ligevægt på et lod?

9,5*2=19
12+19,5=21,5

21,5-19= 2,5

Jeg kan ike få det til at passe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april kl. 14:56 af SuneChr

Venstre skål = Højre skål
      12 + 9,5 = 2·9,5 + x               (x er vægten af cirklen)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april kl. 15:13 af ringstedLC

Du har fundet resultatet, men gør dig klart, hvad det er du beregner.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april kl. 15:35 af SuneChr

# 0
Fjern femkanten på venstre skål og den ene femkant på højre skål.
12 = x + 9,5


Svar #4
05. april kl. 15:55 af shain

12-9,5=2,5?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april kl. 16:52 af ringstedLC

#4: "Hæng" de "2.5" op på krogen sammen med de to femkanter og se ligevægten.


Svar #6
05. april kl. 16:56 af shain

Ja når jeg gør det så er der ligevægt

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april kl. 17:13 af ringstedLC

#0 Spørgsmål lyder hvordan jeg får skabt ligevægt på et lod?

9,5*2=19
12+19,5=21,5

21,5-19= 2,5

Jeg kan ike få det til at passe?

Jeg tror, at det ville hjælpe på overblikket, hvis du stillede det op som i #1 eller #3, istedet for "bare" at regne i tal.


Svar #8
05. april kl. 17:33 af shain

mange tak

Brugbart svar (1)

Svar #9
05. april kl. 18:00 af SuneChr

# 0
En skålvægt er i øvrigt en udmærket pædagogisk model for forståelse af ligninger og for den sags skyld også uligheder. En fjedervægt vil derimod ikke kunne vise, at to størrelser er lige store.
Skålvægten er en massemåler og måler samme masse af et legeme, uanset hvor i universet legemet befinder sig, når vi ser bort fra relativistiske effekter. Fjedervægten viser legemets tyngde og er forskelligt, hvor i universet målingen foretages. 


Svar #10
05. april kl. 18:01 af shain

Få denne meddelelse når jeg skriver 2,5

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. april kl. 19:01 af OliverHviid

Der er fejl i facit på den hjemmeside du bruger så fordi 2,5 er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. april kl. 20:18 af StoreNord

Måske skal man skrive     2.5


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. april kl. 21:18 af OliverHviid

Det kan være. Dog er det sjovt at de så vælger at oplyse tallet 9,5 med et komma og ikke et punktum.


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. april kl. 22:22 af SuneChr

Iflg. tegningen med vægten skulle det sidste lod være en af femkanterne, da de er de sidste, der er hægtet på vægten, jvf. teksten ved tegningen.
Der burde have stået: Beregn vægten af det cirkulære lod, og ikke vægten af det sidste lod.


Skriv et svar til: ligevægt lod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.