Matematik

separable differentialligniner

06. april 2023 af fiemn88 - Niveau: A-niveau

Hej. 

jeg skal løse ex+y p(1,0) 

facit bliver  [f(x)=-ln(1+e-e^x)

hvis jeg prøver at løse det 

ex+e

1/(e4)=ex

integrere på begge sider 

-e-y=ex+k

y isoleres 

-ln(-e-y) = ln(ex+k) 

-y=ln(ex+k) 

indsætter punktet 

0=-ln(e1+k) 

Hvad er det jeg gør forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2023 af peter lind

Læg dog den originale opgave ind som en billedfil, så jeg kan se hvad det drejer sig om.

Jeg formoder du sætter ex+y = ex+ey det er forkert ex+y = ex*ey


Svar #2
06. april 2023 af fiemn88

#1

Læg dog den originale opgave ind som en billedfil, så jeg kan se hvad det drejer sig om.

Jeg formoder du sætter ex+y = ex+ey det er forkert ex+y = ex*ey

Du har ret, det er nok nemmere at forstår med billedfil :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2023 af peter lind

dy/dx = ex+y = ex*ey

Det medfører e-ydy = exdx

integrer på begge sider af  lighedstegnet


Skriv et svar til: separable differentialligniner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.