Matematik

Pris og antal

08. april kl. 15:23 af Jessiyalda14 - Niveau: 8. klasse
Tjek arkivet

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april kl. 16:37 af CooperForce

Hvad er det du vil have hjælp til?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april kl. 17:10 af ringstedLC

Der mangler oplysninger.


Svar #3
08. april kl. 20:22 af Jessiyalda14

har ikke flere oplysninger, det er opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april kl. 23:00 af ringstedLC

#3: Ingen opgaver starter med ordene: "Eleverne kan ...", eller med et opgavenummer "3.4".

Det der mangler, er en oplysning om mængden af kaffe pr. krus. Med denne kan en stykkevis lineær funktion opstilles som et antal kaffeposer og krus-pakker:

\begin{align*} p(x) &= \left\{\begin{matrix} p_{500}+p_{40} &,\;\;\;0 &\leq &x&\leq& 40 &\wedge &x\leq& \frac{500}{\textup{g\,pr.\,krus}}\\ p_{500}+2\, p_{40} &,\;40 &\leq &x&\leq& 2\cdot 40 &\wedge &x\leq& \frac{500}{\textup{g\,pr.\,krus}}\\ 2\,p_{500}+2\, p_{40} &,\;40 &\leq &x&\leq& 2\cdot 40 &\wedge &x\leq& 2\cdot \frac{500}{\textup{g\,pr.\,krus}}\\ ...\;\textup{osv}\;... \end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: Pris og antal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.