Matematik

Parameterfremstilling

09. april 2023 af em99 - Niveau: A-niveau

Jeg i tvivl omkring den sidste ligning, da den ikke giver t= 8.

Så ligger den på linjen, selvom den sidste ikke giver t=8?

jeg har fundet frem til:

17 = 1+2t =>  t = 8

24 = 3t => t = 8

-2 = -2 + t = t


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2023 af Anders521

#0 Den sidste ligning er ikke -2 = - 2 + t, men -2 = -2 + t·0 . Med koordinatet nul, er det underordnet hvilken parameterværdi t antager. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2023 af ringstedLC

a) Geometrisk:

Hvis z-aksen er lodret, så er retn.-vektoren vandret (rz = 0). P og fremst.'s punkt har samme z-koordinat. Så du behøver kun at undersøge ligningerne for x og y.


Svar #4
09. april 2023 af em99

Tusind tak!!


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.