Matematik

Potensfunktion

09. april 2023 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

Hej Alle 

Jeg sidder med følgende opgave om potens funktion.

Hvis  f(x)  er pulsen målt i hjerteslag pr. minut, og  x  er kropsvægten målt i kg, kan sammenhængen skrives:

f(x) = 240 x-0.3 

Hvis pulsen fordobles fra en art til en anden, hvor mange procent ændres så vægten?

Se vedlagtfil

Vedhæftet fil: potens.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2023 af peter lind

Dit f(x) er en konstant. Vedlæg hele opgaven.

Når f(x) er en potensfunktion gælder f(kx) = kaf(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2023 af ringstedLC

\begin{align*} f(x_2) &= k\cdot f(x_1) \\ \cancel{b}\cdot {x_2}^{a} &= \cancel{b}\cdot k\cdot {x_1}^{a} \\ \Bigl ({x_2}^{a} \Bigr)^{\!\frac{1}{a}} &= \Bigl(k\cdot {x_1}^{a}\Bigr)^{\!\frac{1}{a}} \\ {x_2} &= k^{\frac{1}{a}}\cdot {x_1} \end{align*}

Bemærk: "Puls" er den afhængige variabel af den uafhængige variabel "vægt". Det er altså "vægt", der giver "puls" - og ikke omvendt som spørgsmålet lægger op til.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.