Matematik

Gennemsnitlig procentvise stigning

10. april 2023 af BrokeAF - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål angående gennemsnitlig procentvise stigning:

I 1960 var verdens samlede befolkning 3,0 mia. i 1987 var den 5,1 mia. 

a) beregn den gennemsnitlige procentvise stigning pr. år i perioden 1960-1987.

b) Hvis denne vækst fortsættet uændret, hvor stor vil verdens samlede befolkning så være i 2025?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2023 af Rumballsm

Svaret ligger i vedhæftet billede:


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2023 af ringstedLC

a) Brug:

\begin{align*} K &= K_0\cdot (1+r)^n &&\textup{formel (4)} \\ 5.1 &= 3.0\cdot (1+r)^{87\,-\,60} \\r &= ... \\ p &= r\cdot 100\% \end{align*}

Se eventuelt https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/renteformlen

b)

\begin{align*} Bef(x) &= Bef_{\,60}\cdot (1+r)^x \\ Bef(2025-1960) &= Bef_{\,60}\cdot (1+r)^{2025-1960}= ...\,(\textup{mia.})\end{align*}

NB. Opdater din profil mht. udd.


Skriv et svar til: Gennemsnitlig procentvise stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.