Matematik

Vektorer

10. april 2023 af blis1204 - Niveau: B-niveau

Jeg har prøvet at regne på opgaven men kan få flere svar frem som jeg ikke synes ser rigtige ud.

Nogen der vil hjælpe mig frem til den rigtige måde at udregne den på?

Jeg har linket opgaven:)

Vedhæftet fil: hjklæø'.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2023 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. april 2023 af peter lind

To vektorer er ortogonale hvis skalarproduktet er 0, så du skal løse ligningen a•b = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2023 af ringstedLC

a)

\begin{align*} \vec{a} &\perp \vec{b} \\ \vec{a}\cdot \vec{b}=0 &= a_1\,b_1+a_2\,b_2 &&\textup{formel (53) og (50)} \\ 0 &= (t-1)\cdot (2t+5)+3\cdot (-2) \\ t &= \left\{\begin{matrix}t_1\\ t_2\end{matrix}\right. \end{align*}

Reducer til 2. gradsligningen på standardform og brug løsningsformlen.


Svar #4
10. april 2023 af blis1204

Er det rigtigt forstået at der så kommer til at stå:

      

t= a1+b1  oven over   a2+b2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2023 af ringstedLC

Nej.

\begin{align*} \binom{(t-1)+(2t+5)}{3+(-2)} &= \vec{a}\;{\color{Red} +}\;\vec{b} \end{align*}

hvis det er det du mener. Det giver så en tredje vektor.

Skalar/prikproduktet er en talværdi. Når den er nul står vektorerne vinkelret på hinanden.


Svar #6
11. april 2023 af blis1204

Nårgh! det giver bedre mening nu, tak for det!


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.