Fysik

Volumenflow, sparring til resultat

10. april kl. 15:44 af Martin3007 - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl hvor vidt jeg har lavet denne opgave rigtigt og mangler sparring da jeg tolker resultatet som værrende forkert.

Opgaven: Beregn volumenstrømmen før og efter angivet i m/s.

På en stempelkompressor til atmosfærisk luft måles tilgagnstrykket og temperatur til 1 bar og 20 grader celsius.

Afgangstryk og temperatur måles til 16 bar og 192 grader celsius.

Massestrømmen er 0,5 kg/s

Gas konstanten er 287,2 J/kg K

Isentropeksponenten er 1,4

jeg antager at n=k=1,4

Tilgang anvender jeg idealgasligningen

p·V=n·R·T ⇒ V=(R·n/p)·T

(287,2·1,4/100000)·293,15=1,178698 [m^3/kg]

Jeg dividere med massestrømmen

1,178698/0,5 = 2,357396 [m^3/s]

Jeg gentager processen for afgang og kommer frem til 0,2337844 [m^3/s]

Hvorfor er volumenflowet mindre ved afgang? har jeg regnet opgaven forkert eller er det noget forståelse jeg mangler?


Skriv et svar til: Volumenflow, sparring til resultat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.