Matematik

Hejsa jeg er meget forvirret omkring dette her opgave og kan ikke få svar eller hjælp af nogen.

13. april 2023 af DenisaMar - Niveau: 8. klasse

Til 6 L saftevand skal bruges ____  L vand.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2023 af mathon

Du har jo ikke skrevet saftevandsetikettens fortyndingsanvisning  (forholdet mellem saft og vand).


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2023 af SuneChr

Blandingsforhold f.eks.
SAFT : VAND =  1 : 5
vil sige, at for hver enhed saft skal iblandes 5 enheder vand.
1 liter saft + 5 liter vand giver 6 liter saftevand. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2023 af AMelev

Jeg har en flaske saft stående, hvor blandingsforholdet er 1:11, så 1L saft + 11 L vand giver 12 L saftevand.
Jeg skal altså bruge ½ L saft og 5½ L vand for at få 6 L saftevand.

En anden saft er opgivet med blandingsforholdet  1:4, så 1 L saft og 4 L vand giver 5 L saftevand. 
Der skal altså her bruges 4/5 L vand pr. L saftevand, og dermed 4/5·6 L = 0,8·6 L = 4.8 L vand til 6 L saftevand.

Generelt: Blandingsforholdet 1:x betyder x/(1+x) L vand pr. L saftevand.


Skriv et svar til: Hejsa jeg er meget forvirret omkring dette her opgave og kan ikke få svar eller hjælp af nogen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.