Matematik

Bestem den pris, der giver det største dækningsbidrag.

18. april 2023 af ASCHE123 - Niveau: B-niveau

Er der en som kan forklare mig hvor jeg bestemmer den pris, der giver det største dækningsbidrag. Er der en evt. metode som er forbigået mig?

Jeg har fundet det størst mulige dækningsbidrag. Omsætning og de samlede variable omkostninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2023 af mathon

Ofte er enhedsprisen, \small p, en lineær funktion af efterspørgslen,\small x,   \small p=b-a\cdot x

          Omsætningen er da:
                                                \small \begin{array}{lllll}&& x\cdot p=x\cdot \left( b-a\cdot x \right )=-ax^2+bx\\&\textup{som har maksimum}\\&\textup{i toppunktet} \end{array} 


Skriv et svar til: Bestem den pris, der giver det største dækningsbidrag.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.