Matematik

Halvcirklens ligning

19. april 2023 af Hejmeddig12344444 - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan komme frem til ligningen for en halvcirkel, hvor man inddrager stepsne. Jeg har selv gjort det, og vil gerne sammenligne det med nogle kloge hoveders resultater :)

Mit resultat bunder reelt set ud i at cirklens ligning ved origo også kan skrives som:

x^2+y^2=r^2 også kan man isolere y, og dermed finde frem til halvcirklens ligning. Men jeg forstår det ikke 100 procent. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2023 af peter lind

Der er uendelig mange halvcirkler. Læg hele opgaven ind som enbilledfil.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2023 af ringstedLC

Husk at:

\begin{align*} y^2 &= r^2-x^2\Rightarrow y=\sqrt{r^2-x^2}\;\vee\; y=-\sqrt{r^2-x^2} \end{align*}

Prøv at tegne begge grafer og se at de er grafer for to funktioner af x, der tilsammen danner en cirkel.

Selve cirklen kan ikke beskrives med funktionsforskrift, da den som bekendt kun må give en y-værdi pr. x-værdi. Det har cirklen kun i to punkter.


Svar #3
19. april 2023 af Hejmeddig12344444

#1

Der er uendelig mange halvcirkler. Læg hele opgaven ind som enbilledfil.

Jeg snakker om den generelle halvcirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2023 af peter lind

Så vil jeg sige at du bedst kan fremstille det som en vektorfunktion

x = x0 + r*cos(t)

y = y0 +r*sin(t)

t ∈ [t0, t0+180º[


Skriv et svar til: Halvcirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.