Matematik

Hvad koster det at fylde indkørslen med granit?

20. april 2023 af lepidoptera - Niveau: A-niveau

Det er virkelig pinligt, men jeg har glemt hvordan man regner den her opgave ud.

Der trænger til nyt grus i indkørslen.

Derfor skal den fyldes med 2 cm granit sten, som koster 0,82 kr. pr. kg. Der forventes at 1 kg granit sten passer til 0,25 m3.

Hvad koster det at fylde indkørslen med granit?

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2023 af mathon

Beregn indkørslens areal uden blomsterbed, A.

Volumen:        \small V=\left ( 2\;\mathrm{cm} \right )\cdot A\quad \left ( \textup{pas p\aa \ enhederne} \right )

Stenmasse:    \small m=V\cdot \frac{1\;\mathrm{kg}}{0.25\;\mathrm{m^3}}

Pris:                \small p=m\cdot \left ( 0.82\;\mathrm{\frac{kr}{kg}} \right )   


Skriv et svar til: Hvad koster det at fylde indkørslen med granit?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.