Matematik

Integral af brøk.

27. april 2023 af StudentPoll - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg sidder her med en opgave, som jeg ikke har lært at tilgå.

Hvordan tilgår man opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2023 af mathon

sæt  
           \small u=2x^2+3

og brug integration ved hjælp af substitution.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} u=2x^2+3>0\qquad \mathrm{d}u=4x\mathrm{d}x \\\\\\ \int \frac{4x}{2x^2+3}\mathrm{d}x=\int \frac{1}{u}\mathrm{d}u=\ln(u)+C=\ln\left (2x^2+3 \right )+C \end{array}


Skriv et svar til: Integral af brøk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.