Kemi

Oxidation af alkoholer

29. april 2023 af angool - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan kan det være, at ketoner ikke oxideres videre hos mild oxidation af sekundære alkoholer? For primære alkoholer, kan de oxideres til aldehyder og så igen til carboxylsyrer.

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2023 af Heptan

Ved mild oxidation substitueres H'erne.

Primær alkohol:

-CH2OH → -(CH)=O → -(C=O)-OH

Sekundær alkohol:

>CHOH → >C=O → ingen reaktion (ikke flere H'er)


Svar #2
30. april 2023 af angool

tak for svaret :)


Skriv et svar til: Oxidation af alkoholer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.