Matematik

bestem en ligning for tangenten til grafen for g i punktet...

23. maj kl. 16:28 af Anonym706 - Niveau: B-niveau

Hej derude.

Jeg har lavet første del af opgaven. Jeg sider bare fast i sidste del af opgaven. Er der nogle der kan fortælle mig hvordan jeg løser den, eller bare hvilke formler jeg skal gøre brug af?
bestem en ligning for tangenten til grafen for g i punktet P(1, g(1)).  


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj kl. 17:01 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj kl. 17:06 af Anders521

#0 Den generelle ligning for din tangent er y = g'(1)·(x-1) + g(1). Tallet g(1) kan du automatisk aflæse i tabellen. Med tallet g'(1), skal du bruge oplysningen om at "g er stamfunktion til h", dvs. g'(x) = h(x) for alle x. Altså er g'(1) = h(1), hvor h(1) kan aflæses i tabellen. Til sidst skal du opstille/omskrive din ligning på formen y = ax + b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj kl. 17:07 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&\textup{Tangenten til }g\\& \textup{i }\left ( 1,3 \right )\textup{:}\\&& y=g{\, }'(1)\cdot \left (x-1 \right )+3\\\\&& y=h(1)\left ( x-1 \right )+3\\\\&& y=6\left ( x-1 \right )+3\\\\&& y=6x-6+3\\\\\\&& y=6x-3 \end{array}


Svar #4
23. maj kl. 17:13 af Anonym706

Super, tusind tak!


Skriv et svar til: bestem en ligning for tangenten til grafen for g i punktet...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.