Matematik

bestem en ligning for grafens tanget i det givne punkt

25. maj kl. 15:59 af Anonym706 - Niveau: A-niveau

Vi har ligningen og punkt:
f(x) = 2 - 3ln(x)          P(e, f(e))

Jeg skal besteme en ligning for grafens tanget i det givne punkt.

Jeg har fået svaret: y-(-1) = ((-3)/e)*(x-e)

det rigtige svar er y = (-3/e) * x+2

Hvordan kommer man frem til dette svar, og hvad har jeg evt. regnet forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj kl. 17:22 af Anders521

#0 Hvis du viser os dine udregninger, kan vi fortælle dig, hvor du har regnet forkert.


Svar #2
25. maj kl. 17:27 af Anonym706

Min udregner kan ses i vedhæftede fil:


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj kl. 17:34 af Anders521

#0 Du får svaret y - (-1) = ((-3)/e)·(x-e), og det er ...RIGTIGT. Hvis du vil have svaret på formen y = ax + b, skal du blot omskrive det, dvs.

y - (-1) = ((-3)/e)·(x-e) ⇔ y + 1 = (-3/e)x + 3                                                                                                                                             ⇔        y = (-3/e)x + 2


Svar #4
25. maj kl. 17:42 af Anonym706

Dette kommer sikkert til at lyde som et dumt spørgsmål, men hvordan kommer man fra 
((-3)/e)·(x-e) til (-3/e)x + 3? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj kl. 17:50 af Anders521

#4 Det gør du ved at gange faktoren -3/e på leddene x og -e. 


Svar #6
25. maj kl. 17:50 af Anonym706

Super, tak!

Svar #7
29. maj kl. 13:49 af Anonym706

Hej igen,

Jeg ved ikke om det er for sent at spørger ind til dette, men jeg har en lignende opgave, med forkert resultat.
Resultatet skal give y = 1/e*x

Mine udregninger kan ses i vedhæftede fil.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj kl. 14:56 af Anders521

#7 Men hvad er opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. maj kl. 15:18 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= \ln(x) \\ \textup{Tangent\,i\,}\bigl(e,f(e)\bigr): y &= \frac{1}{e}\cdot (x-{\color{Red} e})+1=\frac{1}{e}\cdot x \end{align*}


Skriv et svar til: bestem en ligning for grafens tanget i det givne punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.