Fysik

Spørgsmål om beregningen af energi ved hjælp af E=mc^2

08. juni kl. 16:58 af terk0126 - Niveau: B-niveau

Hej jeg var ved at beregne energiet udgivet ved fission men så læste jeg i en opgave at man skulle gange med det her, og jeg forstår ikke rigtigt hvorfor. Om det er noget med omregning af enhed eller hvad det er, det ville være belejligt hvis nogen kunne hjælpe mig :).

E=\left(\Delta m\right)\cdot c^2=\left(0.183791\:u\right){\color{Red}\frac{931.5\:MeV\div c^2}{u}}c^2=171.2\:MeV


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni kl. 17:12 af peter lind

Hvis du har beregnet massedefekten i masseenheder skal du normalt omregne til en anden energienhed. 1u svarer til lidt under en Gev, hvilket godt kan være de 931,5 Mev


Svar #2
08. juni kl. 17:17 af terk0126

Ja men hvorfor divideres der med u? 1u = 931.5 MeV/c2 de vil sige at man dividere u med u og det giver for mig ingen mening


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni kl. 18:13 af mathon

                \small \begin{array}{llllll}\\\\ 0.183791\;\mathrm{u}=\left (0.183791\;\mathrm{u} \right )\cdot \left ( 1.66054\cdot 10^{-27}\;\mathrm{\frac{kg}{u}} \right )&=&3.05192\cdot 10^{-28}\;\mathrm{kg} \\\\931.5\;\mathrm{MeV}=\left ( 931.5\;\mathrm{MeV} \right )\cdot \left (1 .60218\cdot 10^{-13}\;\mathrm{ \frac{J}{MeV }} \right )&=&1.49243\cdot 10^{-10}\;\mathrm{J} \\\\\\ E=\Delta m\cdot c^2=\left ( 3.05192\cdot 10^{-28}\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2&=&9.14941\cdot 10^{-20}\;\mathrm{J}\\\\\\ 9.14941\cdot 10^{-20}\;\mathrm{J}=\left ( 9.14941\cdot 10^{-20}\;\mathrm{J} \right )\cdot \left ( 6.24151\cdot 10^{18}\;\mathrm{\frac{eV}{J}} \right )&=&0.571\;\mathrm{eV} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. juni kl. 17:46 af apricotx

Man regner ret ofte med enheden MeV og bruger, at

1u\cdot c^2=931,5MeV

I din udregning ganger du reelt se bare  med 1, fordi ovenstående udtryk betyder

1=931,5\frac{MeV}{u\cdot c^2}

og det betyder i sidste ende, at dine enheder kommer til at passe, for både u og c^2 går ud med hinanden, så dit facit fås i MeV.

Personligt ville jeg nok i stedet have skrevet

E=\Delta m \cdot c^2=0,183791{\color{Red} u\cdot c^2}=0,183791\cdot {\color{Red} 931,5 MeV}=...

så det bare er enheden u\cdot c^2, der omskrives.


Svar #5
10. juni kl. 18:43 af terk0126

Mange Tak apricotx de var lige præcis det jeg havde brug for, nu forstår jeg faktisk hvorfor :)


Skriv et svar til: Spørgsmål om beregningen af energi ved hjælp af E=mc^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.