Matematik

Potensfunktioner: Bestem forskriften

19. juni kl. 12:20 af 23årgammeltmenneske - Niveau: C-niveau

Jeg har fået oplyst to punkter A(1,72) og B(10,136) som jeg skal bestemme en forskrift ud fra. 

Jeg er dog i tvivl om mit svar er korrekt, jeg har brugt Geogebra til at tjekke mit svar, dvs. jeg har indtegnet de to punkter for at se om de ligger på grafen for min forskrift, men det gør punkt B ikke. Jeg ved ikke om det er fordi der er fejl i selve mine udregninger eller om det er fordi jeg har afrundet, da jeg skulle finde a?

Her er mine udregninger: 

136=72\cdot10^a

\frac{136}{72}=10^a

\frac{log\frac{136}{72}}{log10}=a

log\frac{136}{72}=a

a=log\frac{17}{9}

a\approx 0.64


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni kl. 12:31 af mathon

                 a=\log_{10}\left ( \frac{17}{9} \right )\approx 0.276206


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni kl. 12:33 af Cassidyy

.


Svar #3
19. juni kl. 12:35 af 23årgammeltmenneske

#1 tak ! 


Skriv et svar til: Potensfunktioner: Bestem forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.