Matematik

Hjælp til konklusion på matematik økonomi. P(x) og R(x).

07. august 2023 af MacbookM - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg er i gang med at skrive en konklusion på mit projekt, og vil derfor gerne høre om i har nogle råd/vejledninger til konklusion.

Opgavebeskrivelsen hedder følgende:

En virksomhed producerer og sælger en GPS-model CARMINE til biler. I 2019 - før corona ramte verden - lavede virksomheden en lille markedsundersøgelse. De kørte en kampagne, hvor prisen blev sat ned fra 1500 kr. pr. stk. til 1300 kr. pr. stk. Dette resulterede i at afsætningen steg fra 50 stk. til 70 stk. pr. uge. Ud fra disse data kan virksomheden estimere efterspørgselsfunktionen

1) Bestem en forksrift for P og tegn grafen i et koordinatsystem

P(x)=-10x+2000, 0 < x < 200

2) Bestem en forskrift for R

R(x)=P(x)*x=(-10+2000)*x=2000x-10x2

3) Tegn graferne for og i samme koordinatsystem

(Tegnet i geogebra)

4) Bestem den afsætning hvor tangenterne til graferne for de to funktioner har samme hældning

-20*x+2000=0,5416667*x2-50*x+1850

(Løst med WordMat)

x=-4,615385 V   x=60

5) Vis, at det største mulige dækningsbidrag er 24000 kr. pr. uge

x=60

6) Bestem den pris, der giver det største dækningsbidrag

P(60)=-10*60+2000=1400

Konklusion:

* Ved først at bestemme forskriften for P: P(x)=−10??+2000,  0≤??≤200
* Og herefter bestemme forskriften for R: ??(??)=−10??^2+2000??,   0≤??≤200
* Da jeg så tegnede graferne for R(x) og C(x) i et koordinatsystem, så fandt jeg frem til ved afsætningen 60, der har tangenterne samme hældning.
* Og ved at indsætte afsætningen 60 på x’s plads i min prisfunktion, så får jeg den optimale pris til at være 1.400,- kroner.
* Og ved at indsætte 60 på x’s plads i min samlede dækningsbidragsfunktion, så får jeg det størst mulige dækningsbidrag til 24.000,- kroner pr. uge.


Derfor: Ved at sælge deres CARMINE GPS’en til 1400,- kroner, så opnår virksomheden det størst mulige dækningsbidrag på 24.000,- kroner pr. uge. (Dækningsbidrag – dækning af udgifter)


Skriv et svar til: Hjælp til konklusion på matematik økonomi. P(x) og R(x).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.