Matematik

Mat- HJÆLP!

21. august kl. 19:56 af sofia877 - Niveau: B-niveau

Hej, 

jeg er igang med min første aflevering...

jeg er nået til dette spørgsmål: 

Angiv en lineær funktion som går igennem T og har en hældning på α=((-1)/(2)) 

T = skæringspunktet mellem f ( x)=3 x−1 og g( x)=−8 x+10. 

som jeg har fået til (1,2) '... 

Jeg ved bare ikke hvordan man skal tackle opgave b.

skal jeg prøve at sætte y-værdien og x-værdien ind i en linear funktionsforskrift samt a ? og derefter isolere for b? 

eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august kl. 20:15 af MentorMath

Hej,

Du har fundet det rigtige skæringspunkt:)

Du har den rigtige fremgangsmåde i opgave b. 

En ret linje med hældningen α = -1/2:

f(x) = (-1/2)·x + b. 

Som du selv er inde på, mangler du bare at indsætte punktet (1,2) og isolere b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august kl. 20:17 af StoreNord

Fra punkt T går du   -1 op og 2 til højre. Der er et nyt støttepunkt for en ny graf.
Udfra de 2 støttepunkter kan du finde grafens funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august kl. 20:22 af StoreNord

Vedhæftet fil:Mat--HJÆLP.png

Svar #4
21. august kl. 20:22 af sofia877

Tusind tak for svar begge to!  

Er glad for, at det jeg tænkte ikke var helt væk. 


Skriv et svar til: Mat- HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.