Matematik

andengradspolynomiet

23. august 2023 af maja8460 - Niveau: A-niveau

jeg har fået en opgave der lyder således: bestem rødderne og toppunktet for andengradspolynomiet.

funktion har forskriften f(x)=x^2+7x-9

kan nogle forklar mig mellemregning og hvad i får det til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2023 af ringstedLC

\begin{align*}\textup{R\o dder}:\\ f(x) &= x^2+7x-9 \\ &a=1\,,\;b=7\;,\;c=-9 \\ x_1 &= \frac{-b+\sqrt{d}}{2a}\;,\;x_2=\frac{-b-\sqrt{d}}{2a} \\ d &= b^2-4\,a\,c &&\textup{formel (81)} \\ d &= 7^2-4\cdot(-9)=...\\ \textup{Toppunkt}:\\ T &= \left ( \frac{-b}{2a}\,,\frac{-d}{4a} \right ) && \textup{formel (82)} \end{align*}

Der er ikke rigtig nogen mellemregninger, bare sæt ind og reducér mest muligt.

Hverken rødderne eller toppunktet bliver særligt "pæne" tal, så kontrollér selv dit eksakte resultat med CAS indstillet til eksakt værdi.

Eller kom med din beregning...


Skriv et svar til: andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.