Fysik

Hjælp til opgave?

29. august kl. 20:09 af xander2100 - Niveau: B-niveau

Har fået denne opgave,

En 3.5 m lang modstandstråd med tværsnit S = 0,4 mm2 har modstanden R = 4,27 ohm beregn den specifikke modstand for tråden?

Skal man ikke kende materialet eller hvordan løses det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august kl. 20:27 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Du har:}\\&& R=\varrho\cdot \frac{L}{a}\\& \Updownarrow\\&& \varrho=\frac{R\cdot a}{L}\\\\&& \varrho=\frac{\left (4.27\;\mathrm{\Omega} \right )\cdot \left (0.4\cdot 10^{-6}\;\mathrm{m^2} \right )}{3.5\;\mathrm{m}}=4.88\cdot 10^{-7}\;\mathrm{\Omega\cdot m} \end{array}


Svar #2
29. august kl. 20:37 af xander2100

Ahh så i teorien "kender" jeg allerede materialet fordi resistensen i det er 4,27 ohm?

Og 1000 tak for svar :) 


Svar #3
29. august kl. 20:37 af xander2100

#1

\small \begin{array}{lllll} \textup{Du har:}\\&& R=\varrho\cdot \frac{L}{a}\\& \Updownarrow\\&& \varrho=\frac{R\cdot a}{L}\\\\&& \varrho=\frac{\left (4.27\;\mathrm{\Omega} \right )\cdot \left (0.4\cdot 10^{-6}\;\mathrm{m^2} \right )}{3.5\;\mathrm{m}}=4.88\cdot 10^{-7}\;\mathrm{\Omega\cdot m} \end{array}

Ahh så i teorien "kender" jeg allerede materialet fordi resistensen i det er 4,27 ohm?

Og 1000 tak for svar :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august kl. 08:44 af mathon

Du kender ikke allerede modstandstrådens art, fordi du kender dens resistans.

Men du beregner dens specifikke resistans og kan derefter "spore" materialet i en tabel over metallers
specifikke resistans.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.