Kemi

kemi

06. september kl. 19:39 af larasen - Niveau: A-niveau

hej, er der nogen der kan hjælpe med den her spørgsmål

Beregn hvor stort et volumen af en 10,0 M H2SO4 opløsning skal der bruges for at fremstille 4,0 L af en 0,5 M H2SO4 opløsning


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september kl. 22:04 af ringstedLC

Du har en konc., der er 10.0 / 0.5 gange så høj som den ønskede.

Opstil og løs en ligning, hvor x er det ubekendte volume.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september kl. 08:47 af mathon

                               \small \begin{array}{llllll} \overset{\textup{antal mol}}{\overbrace{V\cdot \left ( 10.0\;\mathrm {\frac{mol}{L}} \right )}}=\overset{\textup{antal mol}}{\overbrace{(4.0\;\mathrm{L})\cdot \left ( 0.5\;\mathrm {\frac{mol}{L}} \right )}}\\\\\\ V=(4.0\;\mathrm{L})\cdot \frac{\left ( 0.5\;\mathrm {\frac{mol}{L}} \right )}{ \left ( 10.0\;\mathrm {\frac{mol}{L}} \right )}=0.2\;\mathrm{L} \end{array}


Svar #3
08. september kl. 12:39 af larasen

det er godt nok fortyningsformlen der bliver brugt her?


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.