Matematik

Differentialregninger med Nspire

13. september 2023 af Anonym706 - Niveau: A-niveau

Er der nogen derude der kan hjælpe mig med brug af Nspire?

Opgaven lyder:
Indbyggertallet N(t) i en by er beskrevet ved differentialligningen dN/dt = kN hvor t er antal år efter 1930

Det oplyses, at der i 1930 var 80.000 indbyggere i byen og at der i 1950 var 100.000. 

a) bestem en forskrift for N(t)

b) Hvor mange indbyggere var der i 1980?

c) Hvornår er indbyggertallet 200.000?

I behøver ikke at løse dem alle sammen. Men i må godt fortælle mig hvilke tekniske virkemidler på Nspire jeg skal bruge :).


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&\textup{Forskrift:}\\&&N(t)=80\,000\cdot e^{0.011157\cdot t} \end{array}


Skriv et svar til: Differentialregninger med Nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.