Matematik

Bestem en forskrift for N(t)

13. september 2023 af Anonym706 - Niveau: A-niveau

I en model for antallet af individer N(t) i en population til tidspunktet t(målt i døgn) er den hastighed, hvormed N(t) vokser til tidspunktet t, proportional med produktet af antallet af individer til tidspunktet t og forskellen mellem 5 * 106 og antallet af individer til tidspunktet t. 

opgaven lyder:

Bestem en forskrift for N(t), når det oplyses at antallet af individer til tidspunktet t = 0 er 100000

Jeg ved ikke hvordan denne opgave skal løses. Brug af evt. CAS-værktøjer er tilladt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2023 af M2023

#0. N(t) vokser til tidspunktet t, oversættes til: dN(t)/dt = 

Proportional med produktet af antallet af individer til tidspunktet t og forskellen mellem 5 * 106 og antallet af individer til tidspunktet t oversættes til: k·N(t)·(5·106 - N(t)).

Løs differentialligningen dN(t)/dt = k·N(t)·(5·106 - N(t)), N(0) = 100000


Svar #2
13. september 2023 af Anonym706

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse dette, selvom jeg bruger et CAS-værktøj. Jeg ved ikke om du Nspire, men ved du evt. hvordan man får Nspire til at løse det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2023 af ringstedLC

Du kan sikkert finde hjælp til betjening af nSpire på YouTube og i manualen som kan googles.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2023 af M2023


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for N(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.