Matematik

hjælp til integralregning

15. september kl. 00:10 af HA2004 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan være behjælpelige med opgave b? På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september kl. 00:18 af Carlomanden

Opgave b:

\int_{1}^{3}6x^2-2x+1dx = [2x^3-x^2+x]^3_1= (2\cdot 3^3 - 3^2 + 3)-(2\cdot 1^3-1^2+1)=48-2=46


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september kl. 00:24 af Carlomanden

Integration af funktionen: 

\int 6x^2-2x+1dx=6\cdot \int x^2 dx-2\cdot \int xdx + \int 1dx

=6\cdot \frac{1}{2+1} \ x^{2+1} - 2\cdot \frac{1}{2}x^2+x+c

=2x^3-x^2+x+c


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september kl. 00:32 af Carlomanden

Arealet AM findes ved arealet under grafen fra 1 op til 3. Dette svarer til at tage det bestemte integrale med disse grænser. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september kl. 07:25 af Moderatoren

#0

Opret ikke nye tråde med samme opgaver. 

Du havde allerede fået hjælp her: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2076604#2076613

Spørg i stedet, hvis du er i tvivl om noget.

OG når du opretter nye tråde, så husk:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september kl. 07:33 af ringstedLC

#0: Undlad at oprette det samme spørgsmål mere end en gang!

#2:

\begin{align*} \int_1^3\!{\color{Red} \bigl(}6x^2-2x+1{\color{Red} \bigr)}\mathrm{d}x &= ...\end{align*}


Skriv et svar til: hjælp til integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.