Matematik

Stykkevis lineær funktion

15. september kl. 19:16 af Quarr - Niveau: B-niveau

Kan I hjælpe mig med begge spørgsmål?

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: promille.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september kl. 19:57 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september kl. 20:12 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{N\aa r middagen slutter:}&0.6\cdot x\\\\& \textup{P\aa \ 2 timer aftager promillen:}&0.2\cdot 2=0.4\\\\& \textup{0-promille:}&0.6\cdot x-0.4=0\qquad \textup{x er middagens varighed}\\\\&& x=\frac{0.4}{0.6}=\frac{2}{3}\;\mathrm{time }= 40\;\mathrm{minutter }\\\\& \textup{Tid fra start til 0-promille:}&\left (40\;\mathrm{min} \right )+\left (2\;\mathrm{timer} \right )=2\;\mathrm{timer}\; 40\;\mathrm{min} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september kl. 20:21 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\& \textup{Gaffelfunktion:}&f(x)=\left\{\begin{matrix} 0.6\cdot x&0\leq x\leq \frac{2}{3}\\0.4-0.2\cdot x& \frac{2}{3}< x\leq 2 \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #4
15. september kl. 22:33 af Quarr

#2

Burde a) og b) ikke give noget andet?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september kl. 23:24 af ringstedLC

b)

\begin{align*} f(x) &= \left\{\begin{matrix} &0.6x\qquad\qquad\qquad &,\;0\leq x\leq\frac{2}{3}\quad\;\; \\ &0.4-0.2\cdot \left (x-\frac{2}{3} \right ) &\,,\;\frac{2}{3}\leq x\leq 2+\frac{2}{3} \end{matrix}\right. \\x) &= \left\{\begin{matrix} &0.6x\qquad &\qquad\quad\;\;\;,\;0\leq x\leq\frac{2}{3}\quad\;\; \\ &{\color{Red} \frac{8}{15}}-0.2x &\qquad\qquad,\;\frac{2}{3}\leq x\leq 2{\color{Red} \,+\,\frac{2}{3}} \end{matrix}\right. \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. september kl. 23:30 af ringstedLC

#4: Promillen vokser 3 gange så hurtigt som den aftager. Når det tager 2 timer at komme af med den, må det tage 2/3 time at opnå den.


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. september kl. 23:59 af Eksperimentalfysikeren

#4 Jo, der er regnet forkert. Det er middagen, der varer 2 timer, ikke perioden bagefter.

Middagen varer 2 timer og promillen vokser med 0,6 promille pr time, så hans promille er 1,2, når middagen slutter. Herefter falder promillen med 0,2 promille pr time. 1,2 promille/0,2 promille pr time = 6 timer. Ialt tager det 2 timers middag + 6 timers aftagen = 8 timer.

f(x)=\left\{\begin{matrix} 0,6\cdot t & 0 \leq t\leq 2\\ 1,2-0,2\cdot t & 2< t\leq 8 \end{matrix}\right.


Svar #8
16. september kl. 00:22 af Quarr

#7

Det var også sådan jeg forstod det da jeg kiggede på opgaven. Derfor giver rigtig god mening, det du skriver. Mange tak for hjælpen!

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. september kl. 09:17 af mathon

Sorry for fejllæsning:
.

                      \small f(x)=\left\{\begin{matrix} 0,6\cdot t & 0 \leq t\leq 2\\ 1,2-0,2\cdot t & 2< t\leq \textbf{{\color{Red} 6}} \end{matrix}\right.


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. september kl. 11:24 af ringstedLC

Jeg læste heller ikke opgaven ordentligt, men fastholder dog:

\begin{align*} f(x) &= \left\{\begin{matrix} &0.6x\qquad\qquad\quad\;\; &,\;0\leq x\leq 2\quad\;\;\, \\ &1.2-0.2\cdot \left (x{\color{Red} \,-\,2} \right ) &,\;2< x\leq 6+2 \end{matrix}\right. \\ f(x) &= \left\{\begin{matrix} &0.6x\qquad\qquad\quad\;\, &,\;0\leq x\leq 2\quad\;\;\, \\ &{\color{Red} 1.6}-0.2x \qquad\quad\, &,\;2< x\leq 8\quad\;\;\, \end{matrix}\right. \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. september kl. 11:25 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (1)

Svar #12
19. september kl. 09:14 af mathon

Ja - tiden måles fra middagens start:

                                                     \small \begin{array}{llllll} f(x) =\left\{\begin{matrix} 0.6x&0\leq x\leq 2\\ 1.6-0.2x&2< x\leq 8 \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #13
19. september kl. 15:23 af Quarr

Det er en uden hjælpemidler opgave.

#11 og #12

Hvorfor skal der stå 1,6 i stedet for 1,2 i den nederste forskrift? 

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #14
19. september kl. 20:53 af ringstedLC

En linje med hældningen a gennem punktet:

\begin{align*}(x_1,y_1): y &= a\cdot \bigl(x-x_1\bigr)+y_1 &&\textup{formel (65)} \\ &= -0.2\cdot \bigl(x-2\bigr)+1.2 &&,\;x_1=2\;,\;y_1=0.6\cdot 2 \\ f(x) &= -0.2\,x+0.4+1.2 &&,\;2<x\leq 8 \end{align*}


Skriv et svar til: Stykkevis lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.