Matematik

Konstruér kvadratroden af 13

17. september kl. 22:51 af SuneChr - Niveau: 9. klasse

Går du i 9. klasse og har en passer og en lineal, kan du prøve, om du alene med dette værktøj
kan konstruere kvadratroden af 13.
Blyant, viskelæder og papir regnes ikke for værktøj.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september kl. 10:30 af PeterValberg

Konstruér en retvinklet trekant, hvor kateterne er hhv. 2 og 3 enheder lang,
dermed vil hypotenusen (c) have den ønskede længde:

c=\sqrt{2^2+3^2}=\sqrt{4+9}=\sqrt{13}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september kl. 20:45 af PeterValberg

Sorry SuneChr....jeg havde overset, at det var en udfordring
fra dig til de lidt yngre elever i folkeskolens ældste klasser,
jeg "læste mellem linjerne" og så det som et spørgsmål fra en netop
sådan elev.... beklager, jeg ville ikke ødelægge dit ellers udmærkede spørgsmål...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
18. september kl. 23:52 af SuneChr

Hej Peter.
Never mind! - Tråden er rigtignok ment som en appetitvækker til de elever, som ikke kan få
hjemmeopgaver nok, men som vil have godt af, at alle elektroniske dippedutter lægges ude
af syne for en tid.
SP 180920232351.PNG





 

Vedhæftet fil:SP 180920232351.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september kl. 11:13 af M2023


Skriv et svar til: Konstruér kvadratroden af 13

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.