Matematik

Find ligninger for de to tangenter

21. september kl. 19:38 af Quixotic - Niveau: B-niveau

Dette står i bogen 
"Find ligninger for de to tangenter til cirklen: (x - 1)2 + (y - 2)2 = 20 som er parallelle med linjen
L: x - 2y + 12 = 0" 
øvelse 1.55 i billedet


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september kl. 21:28 af M2023

#0. Jeg indsætter opgaven.

Vedhæftet fil:2077077.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september kl. 23:49 af ringstedLC

Tangenterne har samme normalvektor som l og ligger i afstanden r fra cirklens centrum:

\begin{align*} \textup{dist(t,C)}=r &= \frac{\left |a\,x_C+b\,y_C+c \right |}{\sqrt{a^2+b^2}} &&\textup{formel (74)} \end{align*}


Skriv et svar til: Find ligninger for de to tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.