Matematik

Udregn fordelingsfunktionen og vis at X har ingen hukommelse

22. september 2023 af Bellis2012 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Jeg har løst a), og tror jeg er kommet til det rigtige resultat. Jeg har problemer med b). Jeg har fået fortalt at man skal bruge formlen for betinget sandsynlighed, men jeg forstår ikke helt hvorfor eller hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2023 af jl9


Svar #2
23. september 2023 af Bellis2012

Tak, men jeg forstår stadig ikke hvorfor man skal bruge fromlen for betinget sandsynlighed


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2023 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2023 af jl9

Træk et tilfældigt kort fra et kortspil, indtil du trækker en konge. Læg kortet tilbage og bland efter hver forsøg.

Hvis du har trukket kort f.eks. m=10 gange uden at få en konge, så er sandsynligheden for at det føtst bliver en konge efter f.eks. mindst 5 yderligere forsøg (m+k=15) magen til sandsynligheden for at du først træk en konge efter mindst k=5 forsøg da spillet startede.

Det er åbenlyst i eksemplet her, at det svarer til at starte spillet forfra efter hver forsøg, fordi kortene bliver blandet hver gang.


Skriv et svar til: Udregn fordelingsfunktionen og vis at X har ingen hukommelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.