Matematik

Aftagende funktion

23. september kl. 09:44 af Markus2300 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal bevise at f(x)=cot(x)-1/x er aftagende i intervallet  (nπ,(n+1)π). Og jeg skal bryge uligheden  |sin(x)|<|x| for x≠0 til den.  Jeg ved at f'(x)<0 skal gælde for intervallet, hvis den er aftagende. 

Derfor har jeg fundet f'(x)= -1/sin(x)+1/x^2 

Dog er jeg ikke sikke på hvordan jeg skal komme videre herfra. Da ja har sin(x) i den ene, og x^2 i den anden brøk. 


Svar #1
23. september kl. 09:49 af Markus2300

Jeg har lavet en regnefejl, og får selvfølgelig f'(x)= -1/sin^2(x)+1/x^2. 

Jeg kan godt løse opgaven nu :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september kl. 11:06 af M2023


Skriv et svar til: Aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.