Kemi

Opløsningens kogepunkt

27. september kl. 18:33 af saliey - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke helt gennemskue, hvad vi skal i den her opgavve , jeg ved måske vi skal bruge den her formel ?

?T_b=i·K_b·b

Betragt en vandig opløsning af 1,00 mol/kg af Na3PO4. Beregn opløsningens kogepunkt, ud fra følgende antagelser:1.Stoffet ioniseres overhovedet ikke i opløsningen. 2.Hvis stoffet dissocieres fuldstændigt.

Det faktiske kogepunkt for opløsningen blev eksperimentelt bestemt til at være at 100.83°C ved 1 atm. 3.Beregn Van’t Hoff faktoren for stoffet i denne opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september kl. 21:30 af M2023

#0. Du har formlen

\Delta T_b=i\cdot K_b\cdot b
Her er 
ΔTb  kogepunktshævningen
i       van't Hoff faktoren
Kb    den ebullioskopiske konstant for vand = 0,512 K⋅kg/mol
b      opløsningens molalitet = 1,00 mol/kg.

1) van't Hoff faktoren er 1.

2) van't Hoff faktoren er antallet af ioner i en formelenhed af stoffet

3) i = ΔTb/(Kb·b)


Svar #2
27. september kl. 21:53 af saliey

Okay, tak for svaret. Nu har jeg prøvet med 1, 2. ser de rigtige ud?



1. For fuldstændig associering (i = 1):
?T=1·0,512 (°C·kg)/mol·1,00 mol/kg=0,512°C


2. For fuldstændig dissociation (i = 4):
?T=4·0,512 (°C·kg)/mol·1,00 mol/kg=2,048°C

Nu kan vi finde det forventede kogepunkt for hver antagelse ved at tilføje ΔT til det rene vands kogepunkt (100°C):
1. For fuldstændig associering:
   Forventet kogepunkt:
100°C+0,512°C=100,212 °C

2. For fuldstændig dissociation:
   Forventet kogepunkt:
100°C+2,048°C=102,048°C
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september kl. 11:16 af M2023

#2. Jeg skal være ærlig at sige, at jeg kun ved, hvad jeg lige har slået op på nettet. 

1)'eren skal vist rettes: 100°C+0,512°C=100,512 °C.


Skriv et svar til: Opløsningens kogepunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.