Matematik

Vækstrate, Fremskrivningsfaktoren og Fordobling / halvering

28. september kl. 19:19 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe mig, med at løse denne opgave:


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september kl. 19:46 af peter lind

Kan du ikke ligge hele opgaven ind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september kl. 07:54 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september kl. 08:53 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{V\ae kstrate:}&& r\\\\ \textup{Fremskrivningsfaktor:}&& 1+r\\\\ \textup{Fordobling:}&& T_2=\frac{\ln(2)}{\ln(1+r)}\\&\Updownarrow\\&& 1+r=2^{\frac{1}{T_2}}\\\\ \textup{Halvering:}&&T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{\ln(1+r)}\\&\Updownarrow\\&& 1+r=\left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_\frac{1}{2}}}\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september kl. 09:09 af mathon

               \small \small \begin{array}{|c|c|c|}\hline \textbf{V\ae kstrate}&\textbf{Fremskrivningsfaktor}&\textbf{Fordobling/halvering}\\ \hline 5\%&1.05&T_2=14.2067\\ \hline -5\%&0.95&T_{\frac{1}{2}}=13.5134\\ \hline 10\%&1.10&T_2=7.27254\\ \hline -10\%&0.90&T_{\frac{1}{2}}=6.57881\\ \hline 7.177\%&1.07177&T_2=10\\ \hline -6.6967\%&0.93303&T_{\frac{1}{2}}=10\\ \hline \end{array}


Svar #5
29. september kl. 09:46 af hfstudentt

Men hvordan kommer du frem til svaret.
Fx når vækstraten er 5%, så ved jeg godt, hvordan man kommer frem til fremskrivningsfaktoren vha. formlen: a=1+r, men hvordan kommer du så derefter frem til halvering/fordoblingskonstanten??

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september kl. 10:05 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Du har}\\&& N(t)=N_0\cdot \left ( 1+r \right )^t\\& \textup{fordobling:}\\&&2N_0=N_0\cdot \left ( 1+r \right )^{T_2}\\\\&& 2=\left ( 1+r \right )^{T_2}\\\\&& \ln(2)=\ln(1+r)\cdot T_2\\\\&& T_2=\frac{\ln(2)}{\ln(1+r)}\\\\\\\\&\textup{halvering:} \\&& \frac{1}{2}N_0=N_0\cdot \left ( 1+r \right )^{T_{\frac{1}{2}}}\\\\&&\frac{1}{2}= \left ( 1+r \right )^{T_{\frac{1}{2}}}\\\\&& \ln\left ( \frac{1}{2} \right )=\ln\left ( 1+r \right )\cdot T_{\frac{1}{2}}\\\\&& T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{\ln\left ( 1+r \right )} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september kl. 10:16 af mathon

I stedet for \small N(t) kan du skrive \small f(t)

I stedet for \small \small N_0 kan du skrive \small f(0)


Svar #8
29. september kl. 20:37 af hfstudentt

Super. Tusinde tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: Vækstrate, Fremskrivningsfaktoren og Fordobling / halvering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.