Matematik

Keglesnit

01. oktober 2023 af AnnaRit - Niveau: A-niveau

Et linjeelement for funktionen  [f]  er givet ved (5,2;-1)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for  [f]  i punktet (5,f(5))

Hvilken formel skal jeg benytte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Tangentligning i }(5,2)\textup{:}\\&& y=\left ( -1 \right )\cdot (x-5)+2\\\\&& y=-x+7 \end{array}


Skriv et svar til: Keglesnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.