Matematik

Optimering

02. oktober kl. 20:24 af Eca - Niveau: B-niveau

Hej

Nogle der kan hjælpe mig med opgave b? Kan ikke få det til at gå op


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober kl. 20:49 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&&d(x)=\frac{1}{7}x\cdot \sqrt{49-x^2}\qquad {\color{Red} 0<x<7}\\\\ \textup{Maksimum kr\ae ver bl.a.}\\&& d{\, }'(x)=\frac{1}{7}\cdot \sqrt{49-x^2}+\frac{1}{7}x\cdot \frac{1}{2\sqrt{49-x^2}}\cdot \left ( -2x \right )=0\\\\&& \sqrt{49-x^2}-x\cdot \frac{x}{\sqrt{49-x^2}}=0\\\\&& \left ( 49-x^2 \right )-x^2=0\\\\&& 2x^2=49\\\\&& x^2=24.5\\\\&&x=\sqrt{24.5}=4.94975 \end{array}


Svar #2
02. oktober kl. 20:58 af Eca

Da jeg regnede den ud fik jeg både den værdi og så den samme negative værdi - Hvorfor gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober kl. 20:58 af ringstedLC

Undlad at oprette mere end én tråd med den samme opgave.

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2077719


Svar #4
02. oktober kl. 20:59 af Eca

Men når jeg prøver at sætte den x-værdi ind i funktionen og prøver med en anden x-værdi, bliver den anden højere endnu?


Svar #5
02. oktober kl. 21:05 af Eca

Hvorfår må x ikke være større end 7?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober kl. 21:07 af mathon

fordi 
              \small \frac{1}{\sqrt{49-x^2}}

ellers ikke er defineret.


Svar #7
02. oktober kl. 21:52 af Eca

Forstår det nu, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.