Kemi

ligevægt

05. oktober 2023 af saliey - Niveau: A-niveau

Jeg har nu prøvet mig frem rigtige meget til den her opgave, men uden held, nogle kan hjælpe?

Der tilsættes 1,600 g NaOH til 1,00 L af ovenstående eddikesyreopløsning.

Opgave 3

Eddikesyre, CH3COOH, er en svag syre med pKa = 4,74.

1. Opskriv syreligevægten for eddikesyre og beregn pH i en 0,100 M opløsning

2. Beregn pH i den nye opløsning. Det kan antages, at volumen er uændret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2023 af Moderatoren

Se her: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1073787

Eller som altid:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2023 af mathon

ovenstående eddikesyreopløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{1.}\\&&CH_3COOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow\; CH_3COO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}\\\\&\textup{svag syre:} \\\\&&pH=\frac{1}{2}\cdot\left ( pK_s-\log_{10}\left ( c_s \right ) \right )\\\\&& pH=\frac{1}{2}\cdot\left ( 4.76-\log_{10}\left ( 0.1 \right ) \right ) \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{1.}\\&\textup{skal v\ae re:}\\&&CH_3COOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\rightleftharpoons \; CH_3COO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}\\\\ \end{}


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.