Matematik

Sandsynlighed (Komplementær hændelse)

12. oktober 2023 af heløjsovs42 - Niveau: 9. klasse

Der skal trækkes 1 fag ud af en pulje på 7 fag, hvor et af de 7 fag er "tysk".

Der er 4 klasser i årgangen.

Klasserne trækker uafhængigt af hinanden, så en, to, tre eller fire klasser kan trække faget, uden at den/de sidste klasser trækker det.

Hvad er sandsynligheden for, at mindst en klasse trækker faget ”tysk”, når ovenstående gælder?  

Jeg ved ikke om jeg kan bruge reglen i komplemntære hændelser, som fx. en 6 sidet terning hvor der mindst skal slås en 6'er på 3 slag. hvor man så regner hvor mange hændlser der ikke kan ske altså ikke gunstige udfald. 

Jeg vil gerne vise min egen udregning til denne opgave. 

(3/4)7=2187/16384

16384-2187=14197

14197/16384=0.87 %

Men hvis alle klasser kan giver det så mening at skrive 3/4 eller skal man skrive 0/4???

please hjælp mig, det her er noget rod jeg har gang i !!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2023 af peter lind

det er 1 minus ingen trækker tysk

Jeg kan ikke se dine udregninger giver nogen mening


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. oktober 2023 af SuneChr

# 0
Dét, du skal lægge mærke til i teksten, er, at klasserne trækker uafhængigt af hinanden og
at sandsynligheden for trækkene er ens.
Binomialfordelingen er den matematiske løsningsmodel for disse to forhold, og her i opgaven
er det simpelt, da     P(1 ≤ X ≤ 4 ) = 1 - P(X = 0) , hvor vi kan nøjes med at se på  P(X = 0) .


Skriv et svar til: Sandsynlighed (Komplementær hændelse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.