Kemi

Pufferkapicitet

13. oktober kl. 17:04 af Mariexx - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der ved hvordan man finder pufferkapiciteten i en titrerkurve?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober kl. 08:48 af mathon

Spørgsmålet er forkert formuleret.

                                                           Pufferkapaciteten er ikke i en titrerkurve.

                                               men
                                                           pufferligningen kan anvendes efter første
                                                           tilsætning af titrator.
                                  Pufferligning:
                                                           \small pH=pK_a+\log_{10}\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )

Pufferkapaciteten er et udtryk for i hvor høj grad, et kemisk miljø er til at holde en "konstant" pH-værdi.
                                                           


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober kl. 09:01 af mathon

Uden for pensum:
                                      \small \textup{Pufferkapaciteten:}

                                                                                  \small \small \beta=2.303\cdot \textbf{C}\cdot \frac{10^{-pK_a}\cdot 10^{-pH}}{\left ( 10^{-pK_a}+ 10^{-pH} \right )^2}

                                      \small \textbf{C}\textup{ er totalkoncentrationen.}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober kl. 09:05 af mathon

For flere detaljer
                       se
                              https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1304565


Skriv et svar til: Pufferkapicitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.