Matematik

Løs ligningen

15. oktober 2023 af Hjælptilmatematik03 - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der nogen der har mulighed for at forklare og hjælpe mig med hvordan løser denne lignings opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2023 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2023 af jl9

Del det op i de to led:

(x2 - 9) = 0 eller ln(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2023 af ringstedLC

ad. #2: ... ved at bruge nulreglen!


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2023 af SuneChr

Ved benyttelse af 0'reglen kan man let, i skyndingen, komme til at glemme forudsætningen.
Man bør have det hele med:
x > 0  ∧ (x - 3)·(x + 3)·ln x = 0  ⇔  ...          
_____________
Til trådstarters orientering:
Ovenstående kaldes for to åbne udsagn forbundet af en konjunktion.
Dobbeltimplikationen må kun benyttes, når forudsætningen er markeret.
Hvis forudsætningen ikke er markeret, kan kun benyttes enkeltimplikation.
Hvorfor?
 


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.