Matematik

Stationære punkter

23. oktober 2023 af AnnaRit - Niveau: A-niveau

Jeg forstår ikke opgave 1 , hvor jeg skal finde første koordinat :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2023 af peter lind

Differentier funktionen og find f'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2023 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2023 af mathon

Stationære punkter er en betegnelse, der anvendes for funktioner i to variable.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2023 af mathon

\small f{\, }'(x)=3x^2-6x-9

\small f{\, }''(x)=6x-6


Svar #5
23. oktober 2023 af AnnaRit

Okay, så resultatet er: (-1,3)? :-) Hvis jeg løser f'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2023 af MentorMath

Hej, ja løsningerne til f '(x) = 0 er x = 3 eller x = -1. 

Dog er det ikke helt korrekt notation, da (-1,3) refererer til et punkt. Løsningen kan i stedet for

x = 3 eller x = -1 (x = 3 ∨ x = -1) som x = {-1,3} :)

Hvis du skal bestemme et koordinatsættene til de punkter hvori f '(x) = 0, skal du blot finde funktionsværdierne f(-1) og f(3).

NB: I b) skal vi finde vendetangenter. Grafen for f har inden vendetangenter. Jeg tror der er en fejl i opgavebeskrivelsen, og at de mener ekstremumspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2023 af ringstedLC

#5 Korrekt.

b) 

\begin{align*} f''(x)=\bigl(f'(x)\bigr)'=6x-6 &= 0\Rightarrow x_0=... \\ \bigl(x_0,f(x_0)\bigr) &= \bigl(...\;,...\bigr) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2023 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2023 af MentorMath

#5

"I b) skal vi finde vendetangenter. Grafen for f har inden vendetangenter. Jeg tror der er en fejl i opgavebeskrivelsen, og at de mener ekstremumspunkter."

Noget vrøvl jeg skriver der.. Se bort fra det ,:)


Skriv et svar til: Stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.