Matematik

Differentialregning

24. oktober 2023 af guddiii - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved
f(x):=1.2*(√(5)*x-x^(1.5))^(0.5)|0≤x≤5 ? Udført

a) Løs ligningen f(x)=0
solve(f(x)=0,x) ? x=0. or x=5.
Løsningen for ligningen f(x)=0 giver mig to nulpunkter: 0 og 5

Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen et område M.

I en model kan formen af et æg beskrives ved det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M roteres 360° omkring førsteaksen i et koordinatsystem med enheden cm på begge akser. 

b) Benyt modellen til at bestemme rumfanget af ægget. 
Da jeg allerede i opgave a har fundet de to nulpunkter kan jeg bare starte med at finde arealet af M ved at opstille et integrale
∫(f(x),x,0,5) ? 6.1142
Nu ganger jeg så resultatet med 2, for at få arealet af hele ægget
6.1142*2 ? 12.2284
Det vil så sige at arealet af ægget er lig med 12,23 cm^(2)

c) Benyt modellen til at bestemme bredden b af ægget.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2023 af ringstedLC

b) Du har fundet æggets tværsnitsareal, men skulle bestemme rumfanget af ægget. Se formel (172).

c) Bredde = 2 · fmaks

NB. Opgaven har intet med diff.-regning at gøre.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.