Fysik

Hvor meget energi kræver det at smeltte 2,5kg is?

26. oktober 2023 af idaphillipsen - Niveau: B-niveau

hej vil i hjælpe med dette spørgsmål (haster) 

Hvor meget energi kræver det at smeltte 2,5kg is?

Evt en formel?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2023 af Moderatoren

Der er et fint regneeksempel her:

https://da.wikipedia.org/wiki/Smeltevarme


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2023 af mathon

                 \small \begin{array}{lllllll} \textup{Vands smeltevarme:}&334\;\mathrm{\frac{kJ}{kg}}\\\\ \textup{Smeltning af 2.5 kg is:}&E=\left ( 2.5\;\mathrm{kg} \right )\cdot \left (334\;\mathrm{\frac{kJ}{kg}} \right ) \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2023 af ringstedLC

#0 Det kommer an på isens temperatur.

Først skal isen opvarmes til 0ºC og derefter skal smelteenergien tilføres. Den samlede energi:

\begin{align*} E &= m\cdot c_{is}\cdot \bigl(0^{\circ}\textup{C}-T\bigr)+m\cdot L_{is} \\ E &= m\cdot \Bigl(c_{is}\cdot \bigl(0^{\circ}\textup{C}-T\bigr)+L_{is}\Bigr) \\\\ \Rightarrow E &= m\cdot L_{is}\;,\;T=0^{\circ}\textup{C} \end{align*}


Skriv et svar til: Hvor meget energi kræver det at smeltte 2,5kg is?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.