Fysik

Fysik

29. oktober 2023 af rosebertelsen - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med opgave c da jeg ikke får samme bølgelængder som i tabellen

Vedhæftet fil: Opgave 5.docx

Svar #1
29. oktober 2023 af rosebertelsen

Jeg har forsøgt at indsætte i gitterligningen, men mine svar er ikke de samme som dem i tabellen er der nogen der har en idé om, hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \lambda_{\textup{violet}}=d\cdot \sin(14.7)=\frac{1\;\mathrm{mm}}{600}\cdot \left (10^6\;\mathrm{\frac{nm}{mm}} \right )\cdot \sin(14.9\degree)=428.6\;\mathrm{nm} \end{array}


Svar #3
29. oktober 2023 af rosebertelsen

Tak :) Hvordan finder jeg så for minimum og maks?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \lambda_{\textup{violet}}^{\textup{max}}=d\cdot \sin(14.9)=\frac{1\;\mathrm{mm}}{600}\cdot \left (10^6\;\mathrm{\frac{nm}{mm}} \right )\cdot \sin(14.9\degree)=428.6\;\mathrm{nm}\\\\\\ \lambda_{\textup{violet}}^{\textup{min}}=d\cdot \sin(14.7)=\frac{1\;\mathrm{mm}}{600}\cdot \left (10^6\;\mathrm{\frac{nm}{mm}} \right )\cdot \sin(14.7\degree)=422.9\;\mathrm{nm} \end{array}


Svar #5
29. oktober 2023 af rosebertelsen

Hvordan kan det være jeg får et andet resultat når jeg forsøget at skrive det ind på wordmat?


Svar #6
29. oktober 2023 af rosebertelsen

Hov jeg har fået det til at virke nu tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2023 af ringstedLC

a) Du har ikke medregnet nulpunktets placering ved 2.4º :

\begin{align*}\textup{Violet}:\\ v_{v} &= 360^{\circ}\!-(347.8^{\circ}\!\pm0.1^{\circ}\!-2.4^{\circ}) &&= 14.6^{\circ}\!\pm0.1^{\circ} \\ v_{h} &= 17.4^{\circ}\!\pm0.1^{\circ}\!-2.4^{\circ} &&= 15.0^{\circ}\!\pm0.1^{\circ} \end{align*}

b)

\begin{align*}\textup{Violet}:\\ v_{snit} &= \frac{v_v+v_{h}}{2} \\&= \frac{14.6^{\circ}\!\pm0.1^{\circ}+15.0^{\circ}\!\pm0.1^{\circ}}{2} \\ v_{snit} &= \frac{14.6^{\circ}+15.0^{\circ}}{2}\pm\frac{0.2^{\circ}}{2} &&= 14.8^{\circ}\!\pm0.1^{\circ}\end{align*}


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.