Matematik

hjælp

16. november kl. 21:15 af Fabel6358 - Niveau: C-niveau

Hej Derude 

Jeg forstår ikke den vedhæftede opgave. Altså jeg kan ikke se, hvad jeg skal vise er det at begge udtryk på begge sider af lighedstegnet er lig med a^p/q?

Tak på forhånd


Svar #1
16. november kl. 21:16 af Fabel6358

.


Svar #2
16. november kl. 21:17 af Fabel6358

opgaven er her


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november kl. 21:38 af CooperForce

Du skal vise at du kan gå fra den ene side af lighedstegnet til den anden side af lighedstegnet.


Svar #4
16. november kl. 21:47 af Fabel6358

Og hvordan gør jeg det. Er det ikke bare et step, ved at sætte eksponenten udenfor parantesen eller er det således: q√a = a^1/q * p = a^p/q = (a^1/q)^p = (q√a)^p


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november kl. 21:51 af mathon

     \sqrt[q]{a^p}=a^{\frac{p}{q}}=a^{\frac{1}{q}\cdot p}=\left (a^{\frac{1}{q}} \right )^p=\left ( \sqrt[q]{a} \right )^p\tfrac{}{}


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.