Matematik

Vektorer der skal være ortogonale

19. november kl. 17:44 af Sunshineday - Niveau: B-niveau

Hej derude, jeger gået helt istå i forhold til jeg skal have isolere t. Er der nogle der kan hjælpe mig?

Opgaven er uden hjælpermidler så det skal derfor være mellemregninger der er til at kunne løse i hånden


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november kl. 17:46 af mathon

Medsend hele opgaveteksten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november kl. 17:47 af mathon

Ortogonale vektorers prik-produkt er lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november kl. 17:48 af ringstedLC

Vedhæft et godt billede af opgaven og skriv hvad du har fundet ud af.


Svar #4
19. november kl. 17:50 af Sunshineday

Hele opgaven er vedlagt herunder, det eneste jeg har fundet ud af indtil videre er at skalarproduktet skal være lig med nul


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november kl. 17:51 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. november kl. 17:54 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll}&& \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 1\\-2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5t-1\\3 \end{pmatrix}=1\cdot \left ( 5t-1 \right )+\left (-2t \right )\cdot \left ( 3 \right )=0 \end{}


Svar #7
19. november kl. 17:55 af Sunshineday

Tusind tusind tak, du har reddet dagen :)


Skriv et svar til: Vektorer der skal være ortogonale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.