Matematik

Differentiering af funktion f

02. december 2023 af Chewbacca1404 - Niveau: A-niveau

Hejså

Jeg sidder lidt fast på denne funktion, som skal differentieres:

f(x) = x * e^{x^{2}}

Jeg er kommet frem til følgende:
f'(x) = 2x^{^{2}} * e^{^{x^{2}}} + 1 * e^{^{x^{2}}}

Hvad gør jeg herfra, når jeg ved at funktionen skal give følgende:

f'(x) = (2x^{^{2}} + 1 )* e^{^{x^{2}}}

Nogen, der kan hjælpe mig?

På forhånd, tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2023 af StoreNord

Bare rolig. Begge dele er det samme.
e  er bare sat uden for en parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2023 af jl9

Hvis du sætter e^{x^{2}} uden for parentes, så har du faktisk det samme resultat


Svar #3
02. december 2023 af Chewbacca1404

Ok, mange tak for svar.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2023 af Rumballsm

Altså når du ganger en parantes (a+b) med c, får du:

(a+b)*c=ac+bc

Altså bliver det for dit vedkomne

(2x^2+1)*e^{x^2}=2x^2e^{x^2}+e^{x^2}?


Skriv et svar til: Differentiering af funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.