Matematik

Opgave til Mat A STX skriftlig eksamen 2023 6. December

06. december 2023 af PaderTheKing - Niveau: A-niveau

Hejsa - der har lige været eksamen i skriftlig Mat A og jeg undrede mig over hvordan man løser den vedhæftede opgave?


Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2023 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2023 af jl9

For at f er voksende, så skal f'(x)>0 for alle x.

Funktionen f' tager form som en glad parabel hvor værdien af k kan løfte grafen op eller ned i koordinatsystemet. Man kan derfor løse andengradsligningen f'(x)=0 under betingelse af at der kun er 1 løsning, Dvs. man finder den værdi af k som får den glade parabel til at ramme y=0 i ét punkt, og værdier af k større end dette vil således gøre f strengt voksende.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2023 af ringstedLC

a)

\begin{align*} f(x)\nearrow\quad \Rightarrow f'(x) &\geq 0\;,\;x\in\mathbb{R} \\ 3x^2-18x^2+k\geq 0 \quad \Rightarrow 0 &\geq d=(-18)^2-4\cdot 3\,k \\ k &\geq ... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2023 af Hammodi

Alternativt kan man lave en grafisk løsning til opgaven, der du forklarer hvad der sker med grafen i et bestemt interval, jeg kan se at når k er 28 eller større bliver det grafen til et voksende ret linje


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2023 af jl9

Definitionen af en ret linje vil det ikke opfylde. Man kan zoome ind og ud på sin graf, hvis man laver en grafisk løsning


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar kl. 17:04 af Frederiikke05 (Slettet)

Hej, har nogle muligvis hele Matematik A, stx, 6. december 2023? :) Vil virkelig gerne have den!


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar kl. 17:45 af M2023

#6. Se eventuelt eller spørg på https://matematikuniverset.com/matematik-a-stx.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar kl. 17:55 af Frederiikke05 (Slettet)

Man kan ikke se de to nyeste som er 2023 decemeber og 2023 august... men tænkte måske dem som havde været oppe kunne have pdf gemt eller noget. :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. januar kl. 17:58 af Hammodi

Send lige din mail

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar kl. 18:27 af Frederiikke05 (Slettet)

Har gjordt :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. januar kl. 18:37 af Hammodi

Min ven har sent den til din mail

Brugbart svar (1)

Svar #12
07. januar kl. 18:46 af Frederiikke05 (Slettet)

Tak :))))

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. januar kl. 19:22 af M2023

#12. Hvis du sender sættet til Matematik Universet som nævnt i #7, så vil de sikkert gerne løse det.


Brugbart svar (1)

Svar #14
07. januar kl. 23:10 af jimmybravo

Hey, kunne du også dele den samme du delte til Frederikke05.

Fortsæt god aften

// Jimmy


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. januar kl. 23:46 af Hammodi

Min ven har sent til dig nu

Brugbart svar (1)

Svar #16
08. januar kl. 12:32 af JohanH132

Hej, kan jeg også få den :)

Johan


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. januar kl. 12:33 af Hammodi

Send lige din mail

Brugbart svar (0)

Svar #18
08. januar kl. 12:37 af jimmybravo


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. januar kl. 12:45 af JohanH132


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. januar kl. 13:24 af M2023

Send også gerne til [email protected].


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.