Kemi

Højeste pH

15. januar kl. 23:27 af eleeeev - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en opgave der lyder:

Angiv hvilken vandig syreopløsning, der har det højeste pH.
1 0,1 M HCOOH. 
2 0,1 M HF. 
3 0,1 M H2CO3. 
4 0,1 M HSO4-. 
5 0,1 M NH4+. - facit

Jeg har slået pKa værdierne op til følgende:

pKa(HCOOH) = 3,75
pKa(HF) = 3,17
pKa(H2CO3) = 6,37
pKa(HSO4-) =  2
pKa(NH4+) = 4,6

Jeg antog at den laveste pKa=stærkeste syre, men det er åbenbart ikke korrekt. På forhpnd tak for hjælpen:)!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar kl. 08:36 af mathon

Jeg antog, at syren med den laveste pK= stærkeste syre, hvilket er korrekt.

Dog har den stærkeste syre den laveste pH-værdi.


Skriv et svar til: Højeste pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.